Terra Madre Konferencia (Vidékfejlesztési Minisztérium)

Nincs hozzászólás

2013 december 6-án részt vettünk egy bemutató és kóstoló erejéig a Terra Madre konferencián, amit a Vidékfejlesztési Minisztérium színháztermében tartottak.

Több HÍR védjegyes termék is képviseltette magát. Pékáruk, kolbászok, lekvárok, mézek, társaságában mutathattuk be a szikvizet, mint Hungarikum díjas élelmiszert.

Képes beszámolónk az alábbi linkre kattintva elérhető a facebook-on is.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.701997199818750.1073741842.348347645183709&type=1

DSCN4400

Deák László mentorommal, a Szikvízkészítő Ipartestület Örökös Elnökével mutatjuk be a Hungarikum díjat és oklevelet

 

 

 

 

 

 

Kategória: Uncategorized

Erdélyi borvíz túra 2013 július 13-14

Nincs hozzászólás

A szikvíz, más nevén palackozott szódavíz eredete Erdélybe vezethető vissza. A helyi lakosok a földből feljövő forrásvizeket gyűjtötték, palackozták maguknak. Több száz évre vezethető vissza ez a szokás. Néhány kútból szénsavas víz is előtört. Ezeket is összegyűjtötték és jól záródó palackokban tárolták. Megfigyelték, hogy a szénsavas víz jót tesz a gyomornak-emésztésnek. Magában a vízben egyéb vegyületek, elemek is találhatóak, mint pl. kén. Ez elég jellegzetes ízvilágot ad a víznek, mondhatni nem éppen kellemes, de az egészségért ennyit be lehet vállalni.

DSCN3951borvíz palackozása ErdélybenDSCN3957
borvíz kút
További képek és részletes leírás a Szódakirály Facebook-os oldalán, ill a kiemelésre kattintva.

 

Kategória: Uncategorized

HVG riport rólunk és a szakmáról

Nincs hozzászólás

Alábbi linken elérhető a cikk:

http://hvg.hu/gazdasag/20130516_Csak_a_szoda_az_igazi

Kategória: Uncategorized

Szódavíz körkép az Origo-tól

Nincs hozzászólás

Az alábbi cikkben nyilatkoztunk a szikvízről.

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130507-a-szodaviz-nyaron-az-igazi-szodakeszitesi-modok-arak-szikviz-szensav.html

Kategória: Uncategorized

Terra madre konferencia 2012. dec. 7.

Nincs hozzászólás

Terra madre konferencián vettünk részt a Vidékfejlesztési Minisztériumban Budapesten.

HÍR védjegyről – amit birtoklunk is – ismét sok hasznosat megtudtunk.

Slow food-ról is szó esett. Követendő példa!

Marketing szövetség is előadott.

Pallóné dr. Kisérdi Imola által az EOQ MNB tevékenységét is megismerhettük és kedvelt Hagyományos Termék Kerekasztal-ról is hallhattunk. Reméljük sikerül folytatni e jó hagyományt.

A szegedi Bánffi szikvízkészítő család által alapított “Közösségi Vándordíj a hagyományos termékekért” díjat átvehette a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje.

A végén kerekasztal beszélgetés, melyen résztvett Deák László, a Szikvízkészítő Ipartestület örökös elnöke

Közösségi vándordíj a hagyományos termékekért

Közösségi vándordíj a hagyományos termékekért

Kategória: Uncategorized

Védjegy konferencia – Budapest

Nincs hozzászólás

2012 szeptember 20-án részt vettünk a “Minőségtanúsító védjegyek szerepe az agrárgazdaságban” témájú szakmai konferencián.

Megtudtuk, hogyan kell létrehozni, bejelenteni egy védjegyet valamint, hogy mi lesz az átalakuló-megszűnő AMC védjegyeivel, amiben mi is érintve vagyunk.

Gyaraky Zoltán főosztályvezető (VM Élelmiszer-feldolgozási Főosztály) érdekes előadást tartott a védjegyek jövőjéről, a minisztérium állásfoglalásáról.

A konferenciát a Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága szervezte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában.

A résztvevők az előadások előtt és után hűsíthették magukat szódánkkal, szörpjeinkkel.

Védjegy konferencián

Védjegy konferencia Budapest

Kategória: Uncategorized

Magyar Ízek Utcája 2012. aug. 19-20.

Nincs hozzászólás

Ismét részt vettünk a már hagyományosnak mondható Magyar Ízek Utcája rendezvényen Budapesten a budai felső rakparton.

A Lánchídnál mutattuk be 100%-ig Magyarországon előállított termékeinket. Sok tízezer ember vonult el előttünk és kóstolták meg szörpjeinket, szódavizünket.

A szikvízkészítő szakmát még az Aqua Nova Kft is képviselte. Ők még fröccsöt is kínáltak.

A kétnapos rendezvényen közel 1000 liter üdítővel hűsítettük az idelátogatókat.

Magyar Ízek Utcája

Andi és Zsolti folyamatosan adagolják a szódát

 

 

Magyar Ízek Utcája

Magyar Ízek Utcája

Kategória: Uncategorized

Kánikula már 2 hete!

Nincs hozzászólás

Az Origo.hu-nak nyilatkoztunk.

“Nekünk kifejezetten jól jött a kánikula” – mondták az [origo] kérdésére az egyik délegyházi szódagyárnál, ahol a hőség hatására duplájára nőtt a forgalom. “A meleg idő miatt átlagosan napi 400-600 liter szóda fogy” – mondta a cég képviselője. Azt is hozzátette, hogy az ő “ellenségük a görögdinnye”. “Amikor a dinnyeszezon beköszönt, akkor tapasztalható nálunk némi visszaesés, de alapvetően szeptemberig őrület van” – mondta a szikvízüzem képviselője.

Teljes cikk az alábbi linkre kattintva:

http://www.origo.hu/itthon/20120703-kinek-jon-jol-a-tikkaszto-hoseg.html

 

 

Kategória: Uncategorized

BBC riport a Szódakirállyal

Nincs hozzászólás

Egy borongós januári napon nálunk járt a BBC riportere, Nate Tabak.
Kérdezett a hazai szódavízgyártásról, szikvíz fogyasztási szokásokról és iparunk jövőjéről.
Több magyar vendéglátóhelyet is felkeresett, ahol az asztalon szikvíz díszeleg a vendégek örömére.
Büszkén mutattam be hungarikumunkat, hogy a tengerentúliak is esetleg kedvet kapjanak egy pohár szódára.
A teljes riport olvasható és letölthető angolul az alábbi linkről.

http://www.theworld.org/2012/01/hungary-seltzer/

Kategória: Uncategorized

Még mire lehet használni a szódáspalackot!

Nincs hozzászólás

Köztudott, hogy a szódáspalackban 5-7 bár nyomás van töltött állapotban.
A palackok nyomásállósága 18 bár is lehet.
Ezt használta ki egy lelkes egyetemi csapat és megépítette saját sűrített levegővel működő járművét (pneumobil).
Versenyeken is részt vettek és mindig helyezéssel távoztak.
Támogattuk Őket palackokkal.

Gratulálunk! További sok sikert!

Bővebb információ az alábbi linkeken:

http://wiki.astech.hu/pneuphoria#szodakiraly

http://www.facebook.com/pneuphoria

pneuphoria

pneumobil

 

Kategória: Uncategorized